Четвер, 25.04.2024, 00:59
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської райдержадміністрації

вул. Соборна, 40, смт Голованівськ, Кіровоградська обл., 26500    

e-mail: inbox6@gl.kr-admin.gov.ua     тел/факс (05252) 2-18-35

Категорії розділу
Віртуальнавиставка
ЗНО-2018
PISA-2018
Учитель року-2018
Моніторинг
Методична робота
Надходження коштів
Свято дня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Листопад » 29 » Підпільній молодіжній організації "Спартак" - 70 (28.11.2012)
13:15
Підпільній молодіжній організації "Спартак" - 70 (28.11.2012)

              28 листопада 2012 року у Голованівському районі відбулися заходи , присвячені 70-річчю утворення підпільної молодіжної організації «Спартак». Розпочалося святкування в селі Красногірка, де в грізному 1942 році була організована молодіжна організація  під керівництвом комуністів Марії Іванівни Малої та Петра Граматчикова.

              Гості відвідали меморіальний музей спартаківців, оглянули експозицію, яка відтворює героїчну діяльність полум’яних патріотів Батьківщини, які  у боротьбі за свободу і незалежність віддали найдорожче – життя. Вшанували пам’ять тих, для кого щастя і свобода Вітчизни були понад усе. До підніжжя пам’ятника та пам’ятних знаків  були покладені квіти.

             Опівдні у залі засідань Голованівської районної ради відбулася конференція, присвячена 70-річчю утворення молодіжної організації «Спартак». Розпочала конференцію літературно-музична композиція «Щоб пам’ятали!» у виконанні членів молодіжного клубу «Імідж» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості( керівник – Довгополова Н.К.).

             На церемонії відкриття конференції учасників привітали Яровий О.В., голова Голованівської районної державної адміністрації, Чушкін О.І., голова районної ради, Сухомлин  М.О.,радник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, Шатна Л.Ф., начальник відділу дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти і науки облдержадміністрації.

              У роботі конференції взяли участь Шевченко Б.Л.,науковий співробітник обласного краєзнавчого музею, Трибуцька О.А.,співробітник Державного архіву в області, Яковенко М.С.,спеціаліст архіву управління служби безпеки України в Кіровоградській області, Кулик Ж.В.,директор музею спартаківцям, Леонов І.О., голова ради районної організації ветеранів України, комсомольці-ветерани 60-х років, Непом’яща Т.М. та Покляцький Б.А.,учителі НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка – гімназія», Коляда Л.В., педагог-організатор Красногірської ЗШ І-ІІ ст., працівники закладів освіти, культури та представники територіальних громад. У виступах учасників конференції йшла мова про героїчну діяльність підпільників-земляків, про суд трибуналу Київського військового округу над зрадниками Батьківщини, винними у знищенні сотень людей, роль народної пам’яті про подвиг  юних месників.    

              За самовіддану працю щодо збереження музейного фонду, виховання патріотизму  серед підростаючого покоління  директору музею «Спартак» Кулику Ж.В. було вручено Почесну грамоту Голованівської районної державної адміністрації та районної ради.

             Під час конференції учасники переглянули фрагменти передачі обласної телекомпанії «Кіровоград» про героїчну діяльність членів підпільної молодіжної організації «Спартак».

              Учасники конференції висловили впевненість, що сьогоднішній захід зібрав небайдужих людей до героїчного минулого нашого Голованівського краю. А це значить, що пам’ять про спартаківців буде жити в наших серцях, бо завдяки їм ми живемо під мирним небом в незалежній державі.

 


 

Категорія: Свіжі новини | Переглядів: 623 | Додав: Henry | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Форма входу
Гаряча лінія
Нова школа
Закон Про освіту
УЦОЯО
Регіональний центр
КЗ "КОІППО"
Голованівська РДА
Управління освіти
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту