Субота, 20.04.2024, 00:40
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської райдержадміністрації

вул. Соборна, 40, смт Голованівськ, Кіровоградська обл., 26500    

e-mail: inbox6@gl.kr-admin.gov.ua     тел/факс (05252) 2-18-35

Категорії розділу
Віртуальнавиставка
ЗНО-2018
PISA-2018
Учитель року-2018
Моніторинг
Методична робота
Надходження коштів
Свято дня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 20 » Семінар- практикум вихователів дошкільних навчальних закладів з теми «Джерело гуманної педагогіки – педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського
11:18
Семінар- практикум вихователів дошкільних навчальних закладів з теми «Джерело гуманної педагогіки – педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського

Важливим аспектом педагогічної спадщини Василя Сухомлинського є її гуманіз. Виховання гуманізму й людяності повинно стати одним із завдань діяльності дошкільного закладу і вихователя.

"Процес виховання, писав В.О.Сухомлинський, полягає у єдності духовного життя вихователя і вихованців - у єдності їхніх ідеалів, намагань, інтересів, думок, переживань".

10 листопада 2017 року в Побузькому ДНЗ №3 «Ромашка»  відбувся семінар-практикум вихователів з теми "Джерело гуманної педагогіки – педагогічна спадщина В.О.Сухомлинського».

Мета семінару: Пропагувати педагогічні ідеї В.О.Сухомлинського, розширити знання учасників семінару про гуманістичну культуру та її основні складові, формувати вміння організовувати і проводити інтерактивні форми роботи з батьками вихованців і вихователями, розвиваим навички педагогічної культури, стимулювати самовдосконалення вчителя.

Педагоги поділилися досвідом роботи щодо використання казок та оповідань В.Сухомлинського в різних видах дитячої діяльності.

До уваги учасників семінару було запропоновано перегляд інтегрованого заняття «Людина починається з добра»  з пріоритетом художньо-мовленнєвого розвитку за казками В.О.Сухомлинського та використанням нетрадиційних форм навчання (використання методу мнемотехніки та ІКТ). Вихователь середньої групи Охріменко Валентина Василівна розкрила основні принципи організації навчально-виховної роботи з упровадження ідей Василя Сухомлинського в освітній процес дошкільного закладу, форми та методи роботи з дітьми.

Та перегляд  комбінованого заняття з художньої літератури «За полем зору»  з застосуванням арт-терапії за оповіданням В.О.Сухомлинського «Як Сергійко навчився жаліти». Вихователь старшої групи Тищенко Лариса Миколаївна. 

Методист  ДНЗ №3 Скоріна Олена Миколаївна поділилась своїм досвідом упровадження спадщини В.О. Сухомлинського в практику освітньо-виховної роботи з дошкільниками, акцентувала увагу на основних положеннях гуманно-особистісного підходу до дитини.

Учасниками семінару переглянуто цікаве і змістовне відео «Серце віддаю дітям». Прослухали лекцію  «Сутність і зміст головних ідей гуманістичної педагогіки В.О.Сухомлинського». Та були учасниками інтерактивних форм роботи: - Гра «Розминка»,

  • Гра «Дайте відповідь на Чомучкині запитання»,
  • Гра «Розвяжіть ситуацію»,
  • Гра «Продовжіть прислів’я про родинне виховання»
  • Кросворд «Чи знаємо ми В.О.Сухомлинського».

Учасники семінару мали можливість переглянути представлені на виставці дидактичні ігри, посібники, презентації казок В. Сухомлинського.

При підведенні підсумків семінару його учасники висловили своє задоволення від побаченого та почутого, отримали чимало корисної інформації для себе.

Майстерно, фахово, на високому рівні провели цей семінар працівники Побузького дошкільного навчального закладу №3 «Ромашка» керівником якого є творча, талановита, багатогранна Наталія Дмитрівна Кубанова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Свіжі новини | Переглядів: 993 | Додав: Henry | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Форма входу
Гаряча лінія
Нова школа
Закон Про освіту
УЦОЯО
Регіональний центр
КЗ "КОІППО"
Голованівська РДА
Управління освіти
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту