Четвер, 28.03.2024, 22:01
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської райдержадміністрації

вул. Соборна, 40, смт Голованівськ, Кіровоградська обл., 26500    

e-mail: inbox6@gl.kr-admin.gov.ua     тел/факс (05252) 2-18-35

Категорії розділу
Віртуальнавиставка
ЗНО-2018
PISA-2018
Учитель року-2018
Моніторинг
Методична робота
Надходження коштів
Свято дня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Серпень » 29 » Навчальні заклади Голованівщини готові до нового навчального року
17:02
Навчальні заклади Голованівщини готові до нового навчального року

   Вже через кілька днів для сотень школярів пролунає дзвоник на перший урок нового навчального року. На учнів вже чекають оновлені затишні класи, у яких зручно навчатися, спілкуватися з однокласниками та вчителями, пізнавати великий світ. На сьогодні всі навчальні заклади Голованівського району готові до нового навчального року, в школах та дитсадках проведені поточні та капітальні ремонти. Про це повідомив начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації М.Коломійчук на апаратній нараді, яка відбулася 27 серпня 2013 року.

   У рамках реалізації завдань та доручень Президента України на Голованівщині активно здійснюється модернізація освітньої галузі. Запровадження європейських стандартів та інновацій, зокрема, удосконалення матеріально-технічної бази, введення англійської мови з першого класу, уроку інформатики з другого класу, зроблять нашу освіту більш якісною, конкурентоспроможною, інтегрованою у європейський простір, – зазначив Михайло Анатолійович. Президент України Віктор Янукович у своїх виступах неодноразово наголошує на забезпеченні пріоритетного розвитку освіти в Україні. Систему загальної середньої освіти району становлять 27 загальноосвітніх навчальних закладів: 25 знаходяться в сільській місцевості, що становить 92,8 % від загальної кількості закладів та 2 в селищах міського типу. Із них 10 навчально-виховних комплексів «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад», 1 навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад - гімназія», 11 – школи І-ІІІ ступенів, 5 – школи І-ІІ ступенів. Перехід до НВК дозволяє організувати навчально-виховний процес на якісно новому рівні. 1 вересня 2013-2014 навчального року за парти сядуть 2597 учнів. Вперше шкільний поріг переступлять 258 учнів.

   На виконання доручення губернатора Кіровоградської області, за підтримки районної влади та фінансової підтримки групи компаній «Кернелл», ФГ «Родючість» завершуються роботи по будівництву та облаштуванню внутрішніх туалетів. Учні всіх шкіл району у новому навчальному році зможуть користуватися внутрішніми туалетами. 
    Для реалізації нових соціальних ініціатив Президента України «Кожній дитині – всебічний розвиток» в районі вже встановлено нові спортивні майданчики з тренажерним обладнанням: в НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка - гімназія», НВК «Молдовська ЗШ І-ІІІ ст. - ДНЗ», Межирічківській ЗШ І-ІІІ ст., Побузька ЗШ І-ІІІ ст. До 1 вересня 2013 року буде встановлено новий сучасний спортивний майданчик в НВК «Перегонівська ЗШ І-ІІІ ст. - ДНЗ». На виконання районної програми «Енергоефективності на 2012-2015рр.» та з метою збереження державних коштів у 2012 році здійснено перехід системи опалення НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка - гімназія», Побузької ЗШ І-ІІІ ст., НВК «Перегонівська ЗШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» на опалення з альтернативними
 видами палива(пелетами), у 2013 році – Межирічківській ЗШ І-ІІІ ст. та НВК «Молдовська ЗШ І-ІІІ ст. - ДНЗ». Виконано гідроочищення системи опалення у НВК «Перегонівська ЗШ І-ІІІ ст. - ДНЗ», НВК «Молдовська ЗШ І-ІІІ ст. - ДНЗ», Межирічківській ЗШ І-ІІІ ст.
    На виконання районної програми «Шкільний автобус» у 2013- 2014 навчальному році підвезення учнів та вчителів будуть здійснювати дев’ять шкільних автобусів. За кошти державного бюджету у 2013 році району придбано 1 шкільний автобус на суму 382,0 тис. грн., який буде вручено Побузькій ЗШ І-ІІІ ст. для підвозу учнів із сусідніх сіл. На виконання цільової програми «Шкільна парта» на 2011-2015 роки у 2013 році придбано 26 комплектів шкільних меблів на суму 20,4 тис. грн.  
    Підводячи підсумок, голова райдержадміністрації О.Яровий відмітив, що Президент України ставить перед нами завдання надання якісної освіти, створення умов для розвитку особистості і творчої самореалізації кожної дитини, виховання покоління людей, які будуть ефективно працювати і навчатися впродовж життя, зберігати й примножувати цінності національної культури і громадянського суспільства, розвивати й зміцнювати незалежну, демократичну та правову Державу як невід'ємну складову європейської та світової спільноти. Тому, виконуючи завдання Глави держави, ми прикладемо максимум зусиль для створення належних умов здобуття якісної та доступної освіти.

 

 

 

Категорія: Свіжі новини | Переглядів: 536 | Додав: Henry | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Форма входу
Гаряча лінія
Нова школа
Закон Про освіту
УЦОЯО
Регіональний центр
КЗ "КОІППО"
Голованівська РДА
Управління освіти
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту