П`ятниця, 19.04.2024, 20:09
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської райдержадміністрації

вул. Соборна, 40, смт Голованівськ, Кіровоградська обл., 26500    

e-mail: inbox6@gl.kr-admin.gov.ua     тел/факс (05252) 2-18-35

Категорії розділу
Віртуальнавиставка
ЗНО-2018
PISA-2018
Учитель року-2018
Моніторинг
Методична робота
Надходження коштів
Свято дня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 2 » Про підсумки проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у загальноосвітніх навчальних закладах району
16:44
Про підсумки проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у загальноосвітніх навчальних закладах району

   З 02 по 31 жовтня 2017-2018 н.р.  у навчальних закладах району  було проведено місячник шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя». Відбувся він з метою  сприяння реалізації основних пріоритетів Нової української школи, зокрема формування в учнів уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами, усвідомлення ролі навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, здатність і бажання дотримуватися здорового способу життя, щоб кожна шкільна бібліотека стала центром збереження здоров’я та осередком формування здоров’язберігаючої компетентності учнів.

Під час Місячника бібліотекарі  оформили тематичні книжкові виставки, полички, присвячені  профілактиці наркоманії, токсикоманії, алкоголізму, тютюнопалінню та здоровому способу життя, а саме: «Як вода джерельна будьте ви здорові», «Спортивні перемоги – перемоги здоров’я», «Алкоголь – це небезпечно», «Здоров’я чи цигарка?», «Наркоманія – це плаха», «Ми – за здоровий спосіб життя», «Життя людини-найвища цінність». Презентації книжкових виставок проводились під час проведення виховних заходів.

Читачі бібліотеки НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка-гімназія»(завідувач Безносюк О.В.) активно записували свої бажання на «пелюстках» квітки бажань «Хочу бачити у бібліотеці…». Аналізуючи бажання дітей, зроблено висновок, що бібліотека повинна бути оснащена сучасною комп’ютерною технікою та має поповнюватись новими  цікавими книгами.

З метою поповнення бібліотечного фонду у НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка-гімназія», НВК «Перегонівська ЗШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» проведено благодійну акцію «Подаруй бібліотеці книгу, підручник». Учасники акції, учні 2-11 класів, подарували бібліотеці  12 книг і 10 книг відповідно.

Безносюк О.В., завідувач бібліотеки НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка-гімназія», підготувала і розповсюдила рекомендаційні списки, що інформують про нову літературу та актуальні статті, присвячені популяризації здорового способу життя: «Будьмо здорові» (для учнів 5 класів), «Курити – здоров’ю шкодити»  (6 класи),    «Алкоголю – ні!» (7 класи), «Ім’я біди – наркотик» (8 класи). До тижня початкової школи було оформлено рекомендаційний список літератури «Навчаємось успішно читати», а для батьків – «Поради батькам у вихованні маленького читача».

Учні 2-7 класів шкіл району взяли участь в конкурсі малюнків, колажів на тему «Ми – за здоровий спосіб життя».

Актив бібліотеки НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка-гімназія»  провів інформаційні години для учнів 1-4 класів  на тему «Цікаве з життя книг»; «Дивовижний світ книг та бібліотек»  - для 5-8 класів, а для 9-11 – «10 цікавих та розумних книг, які ввімкнуть твій мозок на повну». Для учнів 4-5-х класів бібліотекар Побузької ЗШ І-ІІІ ст. організувала інформаційну годину « Молодь – за здоровий спосіб життя».

З учнями 5-Б та 5-В класів щколи-гімназії проведено тест-вікторину «Що я знаю про здоровий спосіб життя?», у ході якої виявилось, що майже всі учні дотримуються здорового способу життя.

Учні 10-Б класу НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка–гімназія» та 10-11 класів НВК «Перегонівська ЗШ І-ІІІ ст. –ДНЗ» взяли участь у засіданнях круглого  столу на тему «Здоров’я – вічна мрія людства», «Поговоримо відверто», «Курити – здоров’ю шкодити». Школярі висловили свої думки, обговоривши такі питання: що таке здоровий спосіб життя, як зміцнювати здоров’я, як вони розуміють принцип «не нашкодь».

Учні 9-А класу школи-гімназії дискутували на тему «Шкідливі звички: міраж і дійсність», який проводився з  метою формування поняття про здоровий спосіб життя, бережливе ставлення до свого здоров’я. З учнями 7-А класу було проведено книжковий бібліоподіум «Українська книга – оберіг нації».

У рамках Місячника  бібліотекарями  навчальних закладів району проводились бібліотечні уроки:  для учнів 1-2 класів – «Правила  поводження з книжкою», «Книжка-твоє обличчя», «Як народжується книга» , а для учнів 3-4 класів – «Про книгу і бібліотеку», «Зустріч з книгами – всезнайками», урок-презентацію «Історія однієї книги Василя Сухомлинського «Казки Школи під Голубим Небом», для учнів 6 класу- «Презентація прочитаних книг», для семикласників – «Учись і ти як книгу берегти». Учні 1-Б класу брали участь у грі-вікторині «Ерудити у світі казки».

Для учнів НВК «Перегонівська ЗШ І-ІІІ ст. –ДНЗ» і Побузької ЗШ І-ІІІ ст. бібліотекарі провели конкурс-вікторину «Що я знаю про здоровий спосіб життя?».

Бібліотекарі загальноосвітніх навчальних закладів організували години спілкування «Бережи здоров’я змалку», «Наше здоров’я – в наших руках», «Наркоотрута»; презентували книги і журнали, що популяризують здоровий спосіб життя».

Олійник К.Ф.,бібліотекар НВК «Перегонівська ЗШ І-ІІІ ст. –ДНЗ», повела учнів 4-х класів  у цікаву «Мандрівку на планету Здоров’я», а учні 5-6 класів здійснили гру-подорож у країну чистоти і порядку». Дев’ятикласники змагалися під час інтелектуальної гри «Зупинись і подивись».

Інформація про проведення заходів висвітлювалась на сайтах навчальних  закладів.

 

 

 

 

 

Категорія: Свіжі новини | Переглядів: 948 | Додав: Henry | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Форма входу
Гаряча лінія
Нова школа
Закон Про освіту
УЦОЯО
Регіональний центр
КЗ "КОІППО"
Голованівська РДА
Управління освіти
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту